Latest News

Chamisa räjäyttää Mnangagwan, paljastaa sen, mitä hän keskusteli kirkkojen kanssa, lähettää viestin Zimbabwelle

Chamisa räjäyttää Mnangagwan, paljastaa sen, mitä hän keskusteli kirkkojen kanssa, lähettää viestin Zimbabwelle

Poliisi hyökkäsi perjantaina yli 90 MDC: n kannattajaa, jotka olivat kokoontuneet Harareen rauhanomaiseen marssiin presidentti Emmerson Mnangagwan hallitusta vastaan.

Vanhemmat toimittajat Obey Manayiti ja siunattu Mhlanga haastattelivat perjantaina MDC: n johtajaa Nelson Chamisaa näkemyksensä kehityksestä ja opposition strategiasta. Alla on otteita haastattelusta.

Okay: Poliisi kielsi mielenosoituksen viime hetkellä. Mikä on kommenttisi näistä kehityksistä?

A: No, tämä käyttäytyminen on hyvin häiritsevää ja kauhistuttavaa siinä mielessä, että on selvää, että mikään ei ole muuttunut.

Ajattelimme, että tapahtuu jotain uutta ja että ihmisoikeudet olla keskustelun keskipisteessä eteenpäin, mutta on selvää, että mikään ei ole muuttunut, on selvää, että olemme vaihtaneet kasvoja, mutta emme muuttaneet politiikkaa ja järjestelmää.

Mnangagwa on todella osoittautunut huonompaan tilanteeseen. kuin (Robert) Mugabe ja se on huolestuttavaa. Mugaben alla ihmiset demonstroivat ja tuskin kuulet ihmisten ammuttavan. Katsokaa ihmisiä, jotka on pidätetty lyhyessä ajassa lyötyjen syytösten ja hallituksen alistaman, maanpetoksen kautta.

Lyhyessä ajassa, ja meillä on nyt noin 17 henkilöä, joille on syytetty maanpetoksesta, mutta ei vielä Mugaben lukumäärä ei ylittänyt 10. yli 40 vuoden aikana.

Mnangagwa asukasta kohden osoittautuu legendaariseksi diktatuurissaan.

Okay: Mitä kommentoit poliisin tekemisissä kaupungissa kerääntyneiden väkijoukkojen kanssa keskus odottaa High Courtin oikeudenkäynnin lopputulosta, jossa sinä
haastat mielenosoituksen kieltoa?

A: Ensinnäkin kielto on perustuslain vastainen siinä mielessä, että tuomioistuimet ovat aiemmin julistaneet päätöksen tuon
kyvyn kieltää mikä tahansa perustuslaillisuus, mistä syystä olemme todenneet, että rauhan ja järjestyksen ylläpitämistä koskevassa laissa (Mopa) ei tarkoiteta mitään poikkeamista menneisyydestä.

Jos katsot sitä, Mopa pyrkii antamaan mitä yleinen järjestys ja sek Turvallisuuslakia (Posa) ei ollut annettu, mikä on poliisin valta kieltää mielenosoitukset.

Ne ovat liiallisia valtuuksia, koska toimivat lähtökohtanaan, että kansalainen on epäilty, mutta valtion oletetaan olevan epäilty, koska se on yksi, jolla on liian paljon valtaa, ja se on tarkistettava ja tasapainotettava.

Ensinnäkin, emme ole tyytyväisiä perustuslain vastaiseen kieltoon, ja toiseksi, poliisin ei tarvinnut olla raskaan käsin ja käyttää väkivaltaa. ihmisille. Se ei auta, koska ihmiset eivät ole väkivaltaisia.

He eivät tienneet viimeisimpiä tietoja. Neuvottelimme poliisille kaksi viikkoa sitten, eikö he ilmaisseet epämukavuuttaan vain ilmaistakseen epämukavuuttaan eilen illalla.

Ihmiset eivät tienneet, he ajattelivat, että he menivät tavalliseen mielenosoitukseen useless sanoakseen, että heidän on pakko mennä takaisin kotiin.

Meillä ei ollut edes mahdollisuutta puhua omille ihmisillemme, koska tuomioistuimen jälkeen meidän piti mennä ja puhua heille.

Normaaliolosuhteissa meillä piti olla yleisö mielenosoittajien kanssa ja neuvo heitä, ei vain poliisin tappamiseksi ihmisiämme.

Okay: Poliisin väitteet ovat olleet aikaisemmin väkivaltaisia ​​ja olet kerännyt kiviä ja katapultteja aiheuttamaan väkivaltaa.

A: Miksi keräämme katapultteja? Miksi, ja käsitellä ihmisiä, joilla on aseita?

Olemmeko niin naiivia, että haluaisimme käydä sotaa poliisia vastaan ​​katapultien avulla? Luulevatko he, että olemme kyseinen kivikausi?

Olemme nykyaikaisia ​​ihmisiä, mutta näette sen olevan propagandaa.

Kun leopardi haluaa syödä nuorenaan, se syyttää heitä haisemasta vuohiin perustellakseen kannibaalin taipumuksia. tämän järjestelmän taipumukset.

Miksi olisit huolissasi säkissä olevista kivistä? Et voi kaataa kunnanvaltuutettua kivien avulla ja mitä muuta hallituksesta?

Se on kaikki propagandaa ja se on suurin ongelma. Tämä järjestelmä on valhe sen koostumuksessa ja perustuslaissa.

He tulivat valheen kautta ja he ovat valheensa toimeentulossaan, he ovat valheita selviytymisessään.

He valehtelevat itselleen ja valehtelevat maailmalle ja kansalaiset ja siksi heidän valheensa löytävät nyt jopa heidän omat ystävänsä.

Okay: Jotkut syyttävät sinua mielenosoitusten käyttämisestä keinona saavuttaa valtaa.

A: Joten luuletko henkilökohtaisen voiman hankkineen ihmisten toiminnan kautta, jolloin ihmiset ilmaisevat itseään?

Polttoainejonoissa ei ole mitään henkilökohtaista, vallanpulassa ei ole mitään henkilökohtaista.

Rigged-vaaleissa ei ole mitään henkilökohtaista, korruptiossa ei ole mitään henkilökohtaista, korruptiossa ei ole mitään henkilökohtaisissa sellaisissa lääketieteellisten palkkioiden haasteissa, jotka ovat monien kohtuuhintaisten rajojen ulkopuolella, virkamiehissä, jotka ansaitsevat 30 dollaria kuukaudessa, ei ole mitään henkilökohtaista.

Okay: Mikä on tie eteenpäin ottaen huomioon, että sinulla on muita mielenosoituksia tulossa niin muissa kaupungeissa? Suoritetaanko mielenosoituksia suunnitellusti?

A: Miksi meidän pitäisi hylätä ne? Olemme sanoneet, että mistä tahansa rauhanomaisesta, perustuslaillisesta ja laillisesta toiminnasta tulee oletusasetuksemme eteenpäin.

Jos olemme hakeneet ja ilmoittaneet poliisille, me jatkamme ja missä he kieltävät meidät oikeasta, yritämme uudelleen, kunnes kysymyksemme ovat osoitettu. Tämä tulee olemaan pitkä matka, ja kuten mikä tahansa taistelu, olemme valmiita ylä- ja alamäkeen ja voin kertoa teille, että kansa hallitsee. Voitto on varma, se voi olla vaikeaa nyt, mutta ihmiset hallitsevat. Kukaan ihminen ei ole koskaan pysäyttänyt ajatusta, jonka aika on tullut.

Kukaan diktaattori ei ole koskaan onnistunut taistelussaan ihmisiä vastaan, joten tiedämme, että se voi olla vaikeaa nyt, mutta ihmiset tekevät siitä.

Okay: Luuletko Mnangagwa unohtanut minkään mahdollisuuden estämällä mielenosoitusten etenemisen?

A: No, ensin hän on menettänyt mahdollisuuden parantaa kansamme, kansakunta on niin syvästi jakautunut. Hänen piti käyttää tilaisuutta ja sanoa, että hautataan menneisyys nyt, kun presidentti Tsvangirai ei ole MDC: n puolella ja nyt, kun Mugabe ei ole siellä Zanu PF: n puolella, aloitetaan puhtaalla liuskalla, mutta hän on huomannut sen.

Sen sijaan, että aloittaisi uuden taulun, hän ei ole unohtanut mitään ja oppinut mitään.

Hän jatkaa lainaamista Ian Smithin hallinnon diktatuurimallista.

Hän jatkaa lainaamista Mugaben hallinnon luvuista, ja se on erittäin valitettavaa.

Hän on menettänyt niin monet mahdollisuudet. Katso, siellä oli hyvän tahdon ikkuna, ja hän on tuhlannut sen.

Kansainvälinen yhteisö oli avannut ovet Mnangagwalle sanoaksemme, että olemme valmiita tekemään kauppaa Zimbabwen kanssa, mutta he tulivat tänne ja näkivät, että tämä maa on suljettu liiketoimintaa varten.

Okay: Ymmärrämme, että pidit kokouksia kirkkojen kanssa. Mistä keskustelit?

A: Meillä on jatkuva ja jatkuva sitoutuminen kirkkoihin.

He tulivat pyytämään kuulla mielipiteemme ja olemme erittäin selkeitä toteutettavan etenemissuunnan suhteen, ensimmäisen askeleen ratkaisu. että maan on sitouduttava ongelmien ratkaisemiseksi.

Olemme sanoneet, että kansallisesta yksimielisyydestä on oltava. Mikä on ongelmien luonne ja sen ulkopuolella, on käytävä vuoropuhelua, joka on osallistavaa ja uskottavaa, kansainvälisen yhteisön telineeseen.

Kun meillä on vuoropuhelu aikataulun kanssa ja selkeät aikataulut, meillä voisi olla siirtymäkauden mekanismi, joka pystyy tasoittamaan tietä uudistuksille, jotka auttavat maamme siirtymistä uuteen vapautusjärjestelyyn ja mahdollisuutta vapaisiin ja rehellisiin vaaleihin.

Okay: Onko mahdollista, että tämä vuoropuhelu tapahtuu ennen vuotta 2023, jotta asiamies

A: Se vaatii poliittista tahtoa. Tangoon kuluu kaksi ja valitettavasti olemme tehneet sen yksin, koska meillä ei ole kumppaneita, jotka haluaisivat tulla juhliin.

Meille Mnangagwa on vuoropuhelu syntipukki ja suhdetoiminnan temppu, mutta meille se on vakaumuksen asia ja että on ainoa varma tapa ratkaista asioita, ja että vuoropuhelun on aloitettava ihmisten ilmaisulla 30. heinäkuuta. Ihmiset äänestivät ja meillä on nyt tulokset, joiden puolesta kansa äänesti.

Se on vuoropuhelun lähtökohta ja sitten meillä voi olla osallistava vuoropuhelu Zanu PF: n ja MDC: n välisen vuoropuhelun ympärillä ratkaisevista peruskysymyksistä, joista legitiimiys on yksi, sekä uudistusten, kansallisen parantamisen ja tietysti kansainvälisen sitoutumisen kysymyksiin kansallisen sitoutumisen puitteissa.

Q : Samat kirkon johtajat kirjoittivat Mnangagwalle, joka kertoi heille, että olet kompastuskivi vuoropuheluun. Hän sanoi, että hän oli tarjonnut tunnustaa sinut opposition johtajaksi
.

A: Näet kuinka virheellinen se on. Miksi meidän pitäisi käydä vuoropuhelua, kun meillä on perustavaa laatua oleva virhe?

Rakenteellisesti olet jo lähtökohtana siitä, että olet voittaja ja toinen on oppositio, kun asiasta on vielä tarkoitus keskustella. [19659002] Itse asiassa esityslistan numero yksi on Mnangagwan laillisuus ja keskeinen kysymys, johon on vastattava, on ”kuka voitti vuoden 2018 vaalit”.

Okay: Mnangagwa ehdottaa, että aloitat vuoropuhelun ilman mitään ennakkoehtoja. 19659002] A: Se ei ole ennakkoedellytys, mutta se on kysymys, joka on selkeytettävä. Kun alkaa sanoa, että pysäköi se yksi ja sinun on hyväksyttävä olla oppositiojohtaja, niin vuoropuhelua ei ole.

Olet jo määrittänyt asiat, ja se on väärin. Et voi laittaa kärryä hevosen eteen, aloitetaan ensin ensin.

Älä aseta ennakkoehtoja, miksi haluat minun tulevan oppositioksi ja hyväksymällä sen opposition johtajana. Hän on se, joka esittelee ehdot.

Juuri nyt he ovat menneet parlamenttiin yrittäen rautatielle Mopaa, mikä taas ei ole osallistava prosessi, he saavat sen väärään suuntaan.

Okay: Mikä on sinun viesti Zimbabwen kansalaisille, jotka ovat demoralisoineet maan kriisi?

A: Tämä on taistelua, enkä usko, että olemme koskaan ajatelleet sen tulevan sprintiksi.

Tämä on maraton, kuten olen todennut. se vie aikaa, mutta voin vakuuttaa teille, että voitto on varma ja että Zimbabwen kansalaiset tarvitsevat
kansainvälisen yhteisön tukea varmistaakseen, että itse prosessi on rauhallinen, osallistava ja tuottaa tarvittavat tulokset. [19659002] – standardi

Seuraa @MyZimbabweNews