abolitionists Abraham Lincoln African-American american art battlefield Boston Brown Canada Civil War connecticut governor history Holyoke houses labor Latest Lincoln Lynn Marriage Massachusetts Mount Holyoke New Bedford Newburyport newspapers president presidents Race Reconstruction Religion and Social Movements scandal slavery stowe Today's History Highlights Archive Trade War White House winter Women York

Seitsemän hauskoja faktoja Frederick Douglassista – New England Historical Society

frederick-douglass

Jaa

Tweet

Jaa

Jaa

Sähköposti

Frederick Douglass nousi etelän orjuudesta kansainväliseen näkyvyyteen kirjailijana, oraattorina ja orjuuden vastaisena aktivistina.

Hän syntyi vuonna 1818 valkoiseen isään, jota hän ei koskaan tunnistanut, ja mustalle äidille, jota hän tuskin tiesi.

Douglass pakeni orjuus 20-vuotiaana vapaan afrikkalaisamerikkalaisen Anna Murryn avulla, jonka hän meni naimisiin heti, kun hän pakeni.

Pelkästään muutaman vuoden vapauden jälkeen kuolemanrangaistukset löysivät nuorten hajanaisten orjan. Mutta Frederick Douglass oli paljon enemmän kuin orjuuden selviytyjänä toimiva abolitionisti. Oratorina hän loisti yleisönsä; polemicistina hän kiinnitti puheenjohtajien huomion;

Tässä on seitsemän hauskoja faktoja Frederick Douglassista.

Frederick Douglass

1 New Bedford [19659014] Frederick Douglass muutti New Bedfordiin vuonna 1838 saadakseen työpaikan kaivaajana, kauppa, jonka hän oli oppinut orjana Baltimoressa.

Kun hän pakeni orjuudesta ja saapui New Yorkiin, hänen pelastajansa David Ruggles kehotti häntä mene New Bedfordiin, koska hän pystyi saamaan työpaikan rannalla. Hän mahtui myös suuriin afrikkalais-amerikkalaisiin yhteisöihin, joihin sisältyivät sekä vapaat mustat että hajallaiset orjat. Hän saapui pennille ja uuden vaimon kanssa. Lopulta hän alkoi puhua orjuudesta paikallisissa lakkauttamattomissa kokouksissa.

William Lloyd Garrison, amerikkalaisen orjuuden vastaisen yhteiskunnan johtaja, kuuli hänen puhuvan ja päätti laittaa hänet laajempaan lakkauttavaan piiriin.

Douglass lähti New Bedfordista, hän oli nouseva tähti abolitionistisen luennon piirissä, matkustamalla niin pitkälle kuin Michigan puhui orjuudesta.

Hän ei kuitenkaan koskaan saanut työtä lohkareena. Rantaviivan valkoiset työntekijät kieltäytyivät työskentelemästä hänen kanssaan, joten hän joutui ansaitsemaan niukkaa elämää tekemällä yhteistä työvoimaa kuten valasöljyn tynnyrit.

 frederick-douglass-johnsons

Nathan ja Mary Johnson talot, joissa Frederick ja Anna

2 Kolumbian orator

Frederick Douglass ja Abraham Lincoln oppivat puhumaan samasta kirjasta

Kolumbian orator julkaisi vuonna 1797 200 000 kappaletta ja kävi läpi 23 tulosta, kunnes 1860. Kirjoittaja, Caleb Bingham, oli radikaali egalitaarinen, joka uskoi, että Yhdysvallat tarvitsi koulutettuja kansalaisia. Hän julkaisi kirjan edistääkseen arvokasta, klassista puhumismuotoa ilman aristokraattisia väitteitä

Abraham Lincoln opiskeli sitä nuorena poliitikkona kylmän talven aikana Illinoisissa. Kolumbian orator vaikutti myös Ralph Waldo Emersoniin ja Harriet Beecher Stoween

Frederick Douglass osti kirjan 13-vuotiaana orjana, joka asui ja työskenteli Fells Pointissa Baltimoressa.

Hänen rakastajansa opetti häntä lukemaan, mikä oli epätavallinen (ja kielletty). Poika ystävystyi valkoisten pojien kanssa Baltimoressa, ja he osoittivat hänelle koulukirjansa, Kolumbian oratorin. Kirja innostui hänestä, ja hän vietti 50 senttiä ostamaan sen rahoilla, jotka saivat kiillotuskenkiä. "Jokainen tilaisuus, jota sain, luin tämän kirjan", hän sanoi.

Kirjan koko nimi: Kolumbian orator, joka sisältää erilaisia ​​alkuperäisiä ja valikoituja kappaleita, yhdessä sääntöjen kanssa, laskettuna parantamaan nuorisoa ja muita

3 Skotlanti

Frederick Douglass otti nimensä skotlantilaisesta sankarista Sir Walter Scottin runossa.

Syntynyt Frederick Augustus Washington Bailey, hän muutti nimensä Stanleyksi, sitten Johnsoniksi

Mutta kun hän saapui New Bedfordiin, hän ja hänen vaimonsa Anna pysyivät Nathanin ja Mary Johnsonin, mustien lakkauttamisten kanssa. Nathan Johnson kertoi hänelle, että New Bedfordissa oli jo liian monta Johnsonia. Hän antoi houseguestille nimensä "Douglass" Sir Walter Scottin runon "The Lady of the Lake" sankarin jälkeen

Frederick Douglass kuvaili, mitä tapahtui yhdessä hänen kolmesta omaelämäkerroksistaan:

… ei halunnut omistaa toista nimi lisättiin yhteisöön tällä luvattomalla tavalla, kun olen viettänyt yön ja päivän talossaan, antoi minulle nykyisen nimeni. Hän oli lukenut järven Ladyn ja oli tyytyväinen pitämään minua sopivana henkilönä, joka oli yksi Skotlannin monista tunnetuista nimistä.

James Douglas pohti runossaan Skotlannin kuningas James V: n kanssa, jota hänellä oli aiemmin mentoroitu, ja hän oli itsessään pakolainen. Hän tuli aristokraattien riviltä, ​​jota kutsuttiin mustiksi Douglasesiksi esi-isänsä tumman värin ja taistelukentän raikkauden takia.

Douglass meni myöhemmin luopumislukupiiriin Skotlannissa, jota hän rakasti. Siellä hän tapasi selviytyneen Sir Walter Scottin sukulaisen.

four Sano ei John Brownille

Kolme ja puoli viikkoa ennen kuin John Brown teki kuuluisan raidan Harperin lautalla, Frederick Douglass tapasi hänet Kiven louhos Virginia-linjan yli Pennsylvaniassa. Ruskea, naamioitunut kalastajaksi, kehotti Douglassia liittymään häneen hyökkäykseen.

Siihen asti Frederick Douglass rohkaisi ja kannatti Brownia, mutta hän ei voinut mennä hänen suunnitelmansa mukaan tarttumaan liittovaltion armeijaan. Hän yritti puhua hänestä itsemurhatehtävästä.

Kun hyökkäys epäonnistui tuhoisasti, sana sai selville, että Douglass tapasi Brownin juuri ennen hyökkäystä. Virginian kuvernööri määräsi Frederick Douglassin pidätetyksi, mutta hän pakeni Kanadaan ja sitten Britanniaan.

5 Ura-korostus Abraham Lincolnin kanssa

Kansalaissodan jälkeen Frederick Douglass arvosteli presidentti Abraham Lincolnia heikosta jälleenrakennussuunnitelmasta ja epäonnistumisesta antaa mustille ihmisille äänestys. Lincoln kutsui Douglassin käymään hänessä Valkoisessa talossa.

Kahden miehen kokouksessa – toiseksi – oli pitkä ja rehellinen keskustelu, kun taas Connecticut Gov. William Buckingham odotti ovea. Lincolnin sihteeri keskeytti Lincolnin kahdesti kertomaan hänelle, että kuvernööri odotti häntä, ja Lincoln heilutti hänet pois. Hän sanoi: "Haluan puhua pitkään ystäväni Frederick Douglassin kanssa."

Douglass kertoi usein tämän tarinan.

6 Jim Crow Lynnissä

Hän muutti Lynniin, Massaan, vuonna 1841 hänen osallistumistaan ​​yhteen kuuluisimmista Jim Crow-tapahtumista historiassa. Hän asui edelleen New Bedfordissa ja vei junan Bostonista puhumiseen Newburyportissa, Massassa. Hän nousi junaan Lynnissä ja istui kolmen valkoisen lakkauttavan henkilön kanssa.

Sitten kapellimestari tarttui häneen kauluksella ja vaati häntä liikkumaan Jim Crow -autoon. Douglass sanoi, että jos johtaja antaisi hänelle syyn. Muut matkustajat alkoivat laulaa: "Anna hänelle syy."

Kapellimestari vastasi lopulta: "Koska olet musta." Matkustajat ympäröivät kapellimestaria, mutta pian puolet tusinaa yrittäjiä saapui ja alkoi voittaa Frederick Douglassia. Hän tarttui paikalleen, mutta he vetivät sen pulttien päälle ja heittivät hänet ja istuimen pois junasta ja maahan.

Lynnin kansan osoittama raivostutkimus auttoi häntä vakuuttamaan hänet muuttamaan kaupunkiin, jossa oli suuri lakkauttava yhteisö. Hän ja hänen kasvava perheensä asuivat pienessä runkorakennuksessa Union Streetillä.

Hänen vaimonsa auttoi heitä tukemalla heitä, joka oli yhteinen miehitys sitten Lynnissä. Hän kirjoitti ensimmäisen omaelämäkerransa (hän ​​kirjoitti kolme) Lynnissä, Frederick Douglassin elämää koskevassa kertomuksessa

 frederick-douglass-anna

Anna Murray Douglass

7 valkoista naista

Hänen ystävyytensä valkoisen lakkauttavan henkilön kanssa naiset aiheuttivat vakavaa kritiikkiä. Vuonna 1847 hän aiheutti skandaalin, kun hän matkusti höyrylaivalla alas Hudson-joen luopumiseen. Sanomalehdet löysivät hänet nukkumassa Lydian tai Lucretia Mottin vieressä sijaitsevassa hytissä (ei ole selvää, mikä). Lopulta hänen täytyi selittää, että hänellä oli kaksi vaihtoehtoa: nukkua kannella kylmässä, koska mustat miehet eivät voineet ostaa mökkejä, tai jättää Miss Mottin viereiseen huoneeseen.

Myöhemmin hän kehitti läheiset suhteet – mahdollisesti romanttinen – British Abolitionist Julia Griffiths ja saksalainen radikaali Ottilie Assing. Molemmat naiset viettivät aikaa asuessaan Douglassin kotitaloudessa, inspiroivat spekulaatiota ja huhuja.

Mutta hänen avioliitonsa valkoiseen lakkauttavaan Helen Pittsiin aiheutti todellisen kritiikin. Johanneksen ja Priscilla Aldenin jälkeläinen, hän valmistui Holyoke School -koulutukseen vuonna 1859. 40-luvulla, kun he tapasivat, Douglass palkkasi hänet virkailijaksi ja meni naimisiin hänen kanssaan kaksi vuotta Anna kuoleman jälkeen.

Nopea ja raivoissaan tuli irtisanomiset. ”Kunnioitettava värillinen orator ottaa valkoisen vaimon” huusi yhden otsikon. Washington, D., sanomalehti kutsui sitä "kansalliseksi onnettomuudeksi". Monet mustassa yhteisössä kutsuivat häntä petturiksi rodulleen.

Frederick Douglass vastasi kritiikkiin: "Tämä osoittaa, että olen puolueeton. Ensimmäinen vaimoni oli äitini väri ja toinen isäni väri. ”

 frederick-douglass-helen-pitts

Frederick Douglass ja Helen Pitts (istuvat); hänen sisarensa,

Kiitos David W. Blightin vapauden profeetta Frederick Douglassille.